Barnrättsdagarna är över

I två dagar har vi tillsammans med 1200 andra personer lyssnat till flera viktiga föreläsningar med barns rättigheter i fokus. En av föreläsarna var vi själva! Läs artikeln om vår föreläsning här: http://www.barnrattsdagarna.se/kunskapsbanken/2016/04/12/teckensprakiga-elever-med-utvecklingsstorning-star-upp-for-sina-asikter/

2016-04-14|

YSDH check!

Var det verkligen kvart över vi skulle vara där? Var det inte kvart i? Frågar vår tolk Linda oss och efter en snabb koll inser vi det pinsamma. Vi har inte 35 minuter tillgodo för vår promenad i den varma vårsolen, vi har FEM minuter! All right! Under dessa fem minuter, som blev tio hann [...]

2016-03-16|

Och så har Mo Gårds gymnasielärare fått lyssna på oss…

I Finspång fick Mo Gårds gymnasielärare träffa oss och kika på intervjuverktyget samt vår hemsida. Vi varvade föreläsningen med praktiska övningar och diskussioner utifrån filmerna och diskussionsfrågorna som finns på denna hemsida. Och nog är det roligt när vi kommer på besök :) Tack för att vi fick komma!

2016-03-09|

Barnrättsdagarna – här kommer vi!

Om du går in på www.barnrattsdagarna.se kan du se i programmet bland annat denna punkt: Välkomna att komma och lyssna på oss :)

2016-02-17|

Årets andra föreläsning!

Idag gick resan till Stockholm och DHB Flex styrelse. Maria presenterade projektet, metoden och diskuterade resultatet med styrelsens medlemmar. Avslutningsvis fick alla ett varsitt Tell-Us häfte och en varsin Tell-Us mössa!

2016-02-13|

Årets första föreläsning!

Idag fick jag och Magdalena äntligen träffas igen, efter att ha varit i kontakt med varandra via datorn den senaste månaden. Dagens mål var specialpedagogerna hos Mo Gård i Finspång. En trevlig grupp som lyssnade aktivt på vår genomgång. Tack för att vi fick komma!

2016-02-05|

Barnrättsdagarna 2016

Idag blev det officiellt att vi ska hålla ett diskussionsseminarium på Barnrättsdagarna i Örebro 2016. Vi har fått äran att dela seminariet med Ann-Marie Stenhammar från HSO. Vi har fått veta att det var många ansökningar inskickade så vi är superglada för att de valde oss. När vi läser igenom programmet ser vi att det [...]

2015-12-08|

Föreläsning hos FUB

Jag är precis hemkommen från Stockholm. Maria och jag har träffat en personalgrupp på FUB idag. En mycket kompetent grupp inom området utvecklingsstörning som bjöd på intressanta diskussioner. De, som så många andra vi har träffat, var eniga om att vår målgrupp är bortglömd och bör uppmärksammas mer.

2015-12-08|

www.tellusprojektet.se

Låt oss stolt presentera: Vår nya hemsida! Kika in på www.tellusprojektet.se och se hur vi jobbat och vad vi kommit fram till. Ladda också ner vår nya bok som PDF från hemsidan!

2015-12-08|

Avslutningsfest!

I fredags hade vi avslutningsfest! Hemsidan lanserades. Böcker och mattor delades ut till alla besökande deltagare, föräldrar, myndigheter, organisationer och andra viktiga personer. TACK för att ni alla kom och förgyllde vår fredag i Stockholm! På bilden förbereder vi in i det sista innan alla kommer.

2015-11-16|
Visa fler