Symbolbild Arbetsmiljö

Arbetsmiljö

Tumme ner

Schema med för mycket aktiviteter

Start Resultatet Arbetsmiljö Schema med för mycket aktiviteter

Om filmen

De flesta deltagarna berättar att de har ett schema i skolan. Ofta finns ett gemensamt schema för alla elever som är uppsatt i klassrummet.

Några deltagare upplever att de inte har koll på schemat för hela veckan utan att de behöver få information om vad som händer i skolan dag för dag. En del elever tycker att de har full koll på schemat och kan berätta noggrant hur deras veckor ser ut.

Av de scheman vi har fått se, har samtliga bilder, fotografier eller ritade tecken som komplement till texten. En del av deltagarna tycker att de förstår sitt schema och känner att de behöver sitt schema. En del deltagare är inte nöjda med sitt schema. I det här filmklippet berättar en deltagare om varför hon inte är nöjd med sitt schema.

Diskussionsfrågor

Har du ett schema? Vad tycker du om det?

Ett schema kan underlätta vardagens struktur och ge en känsla av sammanhang. En del av deltagarna vittnar om att ett schema kan kännas styrande och överväldigande. Hur gör man ett bra schema som individen i fråga vill och orkar följa? Är det viktigt att alltid följa schemat?


Projektrapporten kan laddas
ned här!

Ladda ned rapporten (PDF, 1 MB)


En sammanfattning av projektet finns även som bok!

Ladda ned boken (PDF, 5,3 MB)